КОСМІЧНА ПОДОРОЖ

12 квітня в усьому світі відзначається Міжнародний день польоту людини в космос. В сучасній Україні 12 квітня відзначається як День працівників ракетно-космічної галузі. 


Геніальний фізик Стівен Гокінґ разом із донькою Люсі запрошують тебе, любий читачу, у неймовірну мандрівку Всесвітом… верхи на астероїді! Які таємниці приховує Сусідський Сад? Що це за суперкомп’ютер, який уміє розмовляти? Чому не варто стрибати на кометі, коли вона мчить крізь космічний простір? І чи вдасться головному героєві — допитливому сміливцеві Джорджу — визволити свого приятеля з чорної діри? На сторінках цієї книги, сповненої гумору й карколомних пригод, розкрито найцікавіші загадки Всесвіту, а важливі наукові факти переплетено з веселими і часом небезпечними витівками. Це не лише захоплива історія про дружбу, космічні мандри та шкільні перипетії, а й неймовірна оповідь про те, як влаштований світ, у якому ми живемо.


https://starylev.com.ua/news/knyga-dnya-vogue-ua-lyusy-y-styven-hokyng-dzhordzh-i-tayemnyy-klyuch-do-vsesvitu


Люсі Гокінґ каже, що зважилася написати, коли побачила, як діти розпитують її батька про космос і чорні діри, приміряючи все на себе, та задають питання, на кшталт "А що зі мною трапиться, якщо я потраплю в чорну діру?".


Її Джордж - звичайний сучасний школяр, яких мільйон. За допомогою чарівного комп'ютера хлопчик потрапляє в космос і подорожує по неосяжному всесвіту прямо на кометі. Все що він, та й ми разом з ним, бачимо і дізнаємося при цьому, абсолютно науковий фактаж. На кометах є гейзери, три з половиною мільярди років тому в атмосфері не було кисню, а на Юпітері вже триста років, як бушує гігантський ураган. 

Окремі сторінки книги - це фото комет, астероїдів і навіть тієї самої чорної діри, а також ненав'язливий міні-довідник про космос. 

https://starylev.com.ua/news/knyga-dnya-vogue-ua-lyusy-y-styven-hokyng-dzhordzh-i-tayemnyy-klyuch-do-vsesvitu

Звичайно, дещо з цього ми колись вчили в школі, але то була нудна та незрозуміла фізика, а це найцікавіша пригода, яку  можна порівняти тільки з нестайківскими авантюрами.

Книжечки цієї серії сумують на поличках бібліотеки-філіалу та чекають на зустріч зі своїми читачами. Завітайте за першої нагоди, а саме після зняття карантинних обмежень та здійснить космічну подорож  сторінками неосяжного всесвіту.

Пізнавайте та вивчайте загадковий Всесвіт, адже і в наші дні він продовжує свою еволюцію.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

МАЙСТЕРНЯ РАДОСТІ "ЗГОТУЙ МАТУСІ ПОДАРУНОК

ЕКСКУРСІЯ "КНИЖКОВЕ КОРОЛІВСТВО"