БІБЛІОГЛОБУС "КИТАЙСЬКИЙ НОВИЙ РІК, АБО ЧЕКАЄМО ЖОВТУ СВИНКУ"

2019 рік - Рік Китаю в Україні. Тому, 22 лютого, бібліотекар філіалу №14 разом з учнями  
2 – Є класу та 4 - Г ЖЕЛ № 24 відправились у подорож бібліоглобусом під назвою «Китайський Новий рік, або чекаємо жовту свинку».



Кожна країна має свою  культуру, якою ми також повинні цікавитись.

Нагадаємо, що  2017 рік був роком Японії в Україні.  В бібліотеці-філіалі №14 див. посилання діти  подорожували чудовою країною та знайомились з її традиціями.

Діти дізнались цікаві факти про Китай та китайців, переглянувши відео та представлені книги. Бібліотекар розповіла учням коли розпочинається  рік за китайським календарем.

Учасники заходу підтримали одну з китайських традицій, а саме: свято ліхтариків (що свідчить про закінчення китайського Нового року), яке відмічається 15 числа першого місяця.

Учні 2 – Є класу старанно виготовили власноруч кольорові ліхтарики, а  4 – Г класу ознайомились з китайськими ієрогліфами та спробували відтворити їх на папері.


На згадку про подорож  усі присутні отримали  від бібліотекаря у подарунок  свинку з побажаннями  ,  які надруковані китайськими ієрогліфами.

Діти загадали та записали на іншому боці свинки  свої бажання, які, сподіваємось, і виконає символ цього року – Земляна Свинка.

Об’їхати весь світ – гарна мрія, але можна також подорожувати за допомогою цікавих та пізнавальних книг. 
І в бібліотеці ми маємо час пограти в шахи  та з задоволенням знайомимось з китайською культурою.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

МАЙСТЕРНЯ РАДОСТІ "ЗГОТУЙ МАТУСІ ПОДАРУНОК

ЕКСКУРСІЯ "КНИЖКОВЕ КОРОЛІВСТВО"