БІБЛІОТЕЧНІ СПОГАДИ "МАКИ, МАКИ, ЧЕРВОНІ МАКИ"



8 травня в Україні та по всій Європі відзначається День пам'яті та примирення на честь усіх жертв Другої світової війни 1939-1945 років. Саме в цей день 1945 року нацистська Німеччина капітулювала у Другій світовій. 

Пам'ятну дату ввели у 2015 році. Символом відзначення Дня пам'яті та примирення й Дня Перемоги став червоний мак. 

Мак є міжнародним символом пам’яті жертв військових та цивільних збройних конфліктів, починаючи з 1914 року. Ідея використовувати червоний мак, як символ пам’яті, з’явилася під впливом вірша військового лікаря й поета, учасника Першої світової війни Джона Мак-Крея "У полях Фландрії". Зображення уособлює квітку маку та кривавий слід від кулі.


Неочікувано, але саме карантин повернув до бібліотечних спогадів та нагадав про минулі події які відбувалися у бібліотеці рівно 3 роки тому. 


А саме, 7 травня 2017 року головний бібліотекар бібліотеки - філіалу № 14 для постійних користувачів проводила майстер-клас «Маки, маки, червонії маки». 

Діти дізнались про історію та значення символу  червоного маку (див. як зробити значок)        й старанно працювали над його створенням. 

Маленькі читачі з гордістю прикріпили на одяг виготовлені власноруч символи увічнення пам’яті про загиблих воїнів, жертв війни та воєнних злочинів. 







Також, приємно було побачити в новинах, тоді ще учнів 3 - Є класу ЖЕЛ № 24 - Корнієнко Анастасію, Хомик Анну та Бужана Андрія з власноруч виготовленим символом червоного маку пам'яті на грудях. 


Ми пам’ятаємо, якою страшною трагедією була Друга світова війна. Ми пам’ятаємо, що той, хто захищає свою землю, завжди перемагає. 



Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

МАЙСТЕРНЯ РАДОСТІ "ЗГОТУЙ МАТУСІ ПОДАРУНОК

ЕКСКУРСІЯ "КНИЖКОВЕ КОРОЛІВСТВО"