БІБЛІОТЕЧНІ СПОГАДИ "СЕЛФІ У ВИШИВАНЦІ"



В небі сонця золотий клубочок
розсипає нитки промінні,
їх збирають рученьки дівочі
і гаптують цвіт на полотні.
                             Максим Рильський

Щороку святкування Дня вишиванки припадає на третій четвер травня. У 2020 році День вишиванки припадає на 21 травня. Свято було засноване в Чернівцях у 2006 році. Студенти Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича запропонували ідею акції “Всесвітній день вишиванки” і прийшли одного дня в українському традиційному одязі.

Вишивка сьогодні живе повнокровним життям, прикрашає інтер'єр, одяг, надаючи йому своєрідності й неповторності. До невичерпних джерел народного вбрання постійно звертаються й черпають у ньому наснагу модельєри, конструктори, художники.

Звернення до життєдайних джерел народного мистецтва - це усвідомлення свого родоводу, духовних традицій, відродження культури українського народу.

Особливо в цей  день полюбляють вдягати вишиванку діти. А цьогорічний святковий настрій знову повертає нас до бібліотечних спогадів "Селфі у вишиванці". Постійні читачі бібліотеки-філіалу №14 приходили до бібліотеки в яскравих вишиванках та залюбки позували перед фотооб'єктивом. І навіть з гордістю говорили про те, що вишиванку для них вишивала матуся.


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

МАЙСТЕРНЯ РАДОСТІ "ЗГОТУЙ МАТУСІ ПОДАРУНОК

ЕКСКУРСІЯ "КНИЖКОВЕ КОРОЛІВСТВО"