ВІЙНА В КНИЖКАХ



22.06 день скорботи і вшанування пам'яті жертв в Україні. Щорічно 22 червня, у день початку німецько-радянської війни, згадують всіх загиблих в боях, закатованих у фашистській неволі, померлих у тилу від голоду та поневірянь.

Кожна війна приносить багато горя та сліз. Діти України, на жаль, зазнали наслідків тієї страшної війни. Але і в наш час в Україні триває неоголошена війна в якій знову страждають діти. 

Багато дітей втратили своїх батьків, залишили свої рідні домівки, або продовжують жити там, де щодня гримлять ворожі обстріли. Наші воїни усими силами захищають Україну не шкодуючи свого життя. Захищають для своїх дітей, щоб їм краще жилося на вільній землі, щоб вони ніколи не дізналися того жаху війни. А дізнаватися про війну могли тільки з книжок.
В бібліотеці-філіалі №14 ви можете ознайомитися з книжечками про війну для будь-якого віку,  як для дорослих, так і для дітей.

Тірца Атар "Від війни плачуть" 




Тірца Атар, ізраїльська поетеса, акторка й співачка, народилася під час Другої світової війни, а у своїй книжці для дітей «Від війни плачуть» описала ще одну війну, пізнішу, яку переживала її країна. 
Оповідь у книжці веде 7-річна дівчинка, тато якої на війні. Ситуація до болю нагадує обставини в багатьох сучасних українських родинах. Життя ніби триває: є школа, робота, друзі, ігри, телевізор і мирне небо над головою. Але зовсім поруч, за якусь, зрештою, невелику кількість кілометрів, тривають обстріли й вибухають міни. 


Неділько Р. В. "Небесна варта"



Життя людства — це історія вічної боротьби добра і зла. Ось і тепер відважним захисникам нашої Батьківщини доводиться боротися зі злом зовнішньої і внутрішньої агресії. Тисячі наших земляків полягли в боях за незалежність України, щоб інші могли жити у вільній, демократичній і щасливій державі. У багатьох загиблих залишилися маленькі діти, яким дуже не вистачає батьківської турботи. Вони мріють побачити свого тата, розповісти про свої успіхи і невдачі, відчути його підтримку. Але їхні батьки все не повертаються, бо несуть довічну Небесну варту, охороняючи свої родини і всю нашу країну від зла. 

Пам'яті героїв, що загинули за незалежність України, присвячується ця книга.

Ми пам'ятаємо своїх героїв!

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

МАЙСТЕРНЯ РАДОСТІ "ЗГОТУЙ МАТУСІ ПОДАРУНОК

ЕКСКУРСІЯ "КНИЖКОВЕ КОРОЛІВСТВО"