"ЧАРІВНЕ ЦАРСТВО ФЕЙ"


24 червня - Міжнародний день феї. У світі існує безліч легенд і казок про фей, що допомагають людям у скрутні хвилини, творять дива та гарні справи, стають покровительками добрих людей. Мабуть, тому кожна маленька дівчинка чекає на добру фею, вірить у дива та чаклунство. 


Феї (fairy, fae, feerie) «прийшли» в наше життя з німецького і кельтського фольклору.
Складно сказати, хто перший і коли конкретно запропонував відзначати 24 червня - Міжнародний день феї (International Fairy Day). Однак свято відразу полюбили всі шанувальники таємничого і казкового, його відзначають у Великобританії, Ірландії, Німеччині та Франції, де проводять тематичні фестивалі з костюмами й сценками з переказів. 

Чарівний світ фантазії не має меж. Тому маленькі загадкові істоти, яких часто називають "фейрі", іноді мешкають серед нас: у квітучому садку, зеленому лісі або навіть у вас вдома! 


"...Коли у світі народилася перша дитина і вона вперше засміялася, то її сміх задзвенів і розсипався на тисячу дрібних шматочків і з кожного з них з'явилося по феї. І так було задумано, щоб у кожної дитини була своя фея"                                        (Джеймс Баррі "Пітер Пен")

Навколо нас відбувається багато незвичайного і загадкового, треба лише навчитися його помічати. Можливо, таке траплялося з кожним хоча б раз у житті: ми шукаємо і не знаходимо якусь річ, а потім вона раптом знаходиться на тому місці, яке ми вже кілька разів оглядали. Можливо, це витівки домовиків, ельфів або фей? Може, вони десь тут, поруч з нами, але ми їх не бачимо або так зайняті своїми справами, що й не помічаємо їхньої присутності. Можливо, десь зовсім поруч із нами на сусідній вулиці чи за дверима бабусиної шафи існує Чарівна країна, яку ми просто не бачимо.


Добра і великодушна фея-хрещена з «Попелюшки», ревнива і підступна Дінь-Дінь з «Пітера Пена», могутня Моргана з переказів про Короля Артура - ці фольклорні персонажі добре знайомі нам з самого дитинства, скільки цікавих історій з ними пов'язано!


Якщо ви вірите в казкових фей, ельфів та чародіїв, тоді приходьте до нашої бібліотеки. 


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

МАЙСТЕРНЯ РАДОСТІ "ЗГОТУЙ МАТУСІ ПОДАРУНОК

ЕКСКУРСІЯ "КНИЖКОВЕ КОРОЛІВСТВО"