КНИЖКОВА СКАРБНИЧКА "ДИТИНА - ДЗЕРКАЛО РОДИНИ"

Сьогодні, 8 липня, в Україні відзначається День сім’ї. Це відносно молоде свято, яке почали відзначати з 2012 року.

Для дітей родина – середовище, в якому у дитини складаються умови її психічного, фізичного, інтелектуального та емоційного розвитку. Вона формує особистість, знайомить із поняттями добра і зла, вчить довіряти, розуміти та прощати.

Бібліотека-філіал № 14 запрошує до своєї неоціненної скарбниці культурного надбання та пропонує для читання у сімейному колі книги на різні смаки. До вашої уваги підбірка книг саме до цього прекрасного свята.



Редьярд Кіплінг, Мауглі
Малюк загубився в індійських джунглях та здавалося б, шансів на порятунок у нього немає. Але в казковій повісті Кіплінга безпорадне дитинча стало членом вовчої родини, ним зворушливо опікується вовчиця. 


Роальд Дал, Матильда
Матильда - геніальна дитина, проте її родичі так не вважають. Для них вона - зайвий клопіт, головний біль.
"Часом трапляються батьки, які мають цілком протилежну позицію, не виявляючи й найменшого інтересу до власних дітей, і ці батьки, звичайно, набагато гірші за тих, захоплених"

Роальд Дал, Чарлі і шоколадна фабрика
Головна цінність для Чарлі – родина, що його любить. Це є найдорожчим скарбом у житті хлопчика. У творі зображені ще чотири родини, де батьки мають кошти на забезпечення своїх дітей навіть з надлишками. Проте вони розгублені у цьому світі, адже не наділені найголовнішим – батьківською любов’ю. Чарлі здатний на щиру любов, має інтерес до життя, підтримку своїх близьких людей.


Зичу вашим родинам міцного здоров'я, злагоди, достатку! Нехай  ваші домівки завжди будуть зігріті теплом любові, щирості та взаєморозуміння!

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

МАЙСТЕРНЯ РАДОСТІ "ЗГОТУЙ МАТУСІ ПОДАРУНОК

ЕКСКУРСІЯ "КНИЖКОВЕ КОРОЛІВСТВО"