ОНЛАЙН-ПРЕЗЕНТАЦІЯ "КОЖНА ТВАРИНА ВАРТА ЛЮБОВІ"

 4 жовтня — Всесвітній день тварин (World Animal Day). Сьогодні у різних куточках світу говорять про права тварин. 

Цю пам'ятну дату встановили в 1931 році на Міжнародному конгресі прибічників руху в захист природи, який відбувався у Флоренції (Італія). І все з єдиною метою - не дати людству забути, що крім них на планеті є ще життя і його також треба оберігати, про нього також слід дбати. 

У Всесвітній день тварин прийнято влаштовувати масові акції та благодійні заходи із закликом відмовитися від споживчого і жорстокого поводження до "братів наших менших", починаючи з домашніх тварин і закінчуючи рідкісними та екзотичними представниками дикої природи, яких щороку стає все менше. 

В багатьох країнах світу тварин давно вважають повноправними членами суспільства: вони мають свої права, медичне обслуговування, щоденне "меню". При цьому варто зазначити, що в деяких країнах закони на захист тварин є набагато суворішими за українські, особливо в частині штрафів. 

На порушення прав тварин, захист їх від насильства та навмисного знищення особливу увагу в Україні звернули лише останніми роками. Приводом для цього стали істотне збільшення кількості випадків, що леденять кров, жорстокого поводження з домашніми та цирковими вихованцями, ще більш жахлива статистика захворюваності серед тварин і стрімке зникнення рідкісних видів. 

Візьмемо для прикладу "друга людини". За статистикою популяція собак в Україні нараховує близько 5 млн осіб, з них близько 4 млн - безхатні. 

Вони потребують нашого захисту!



Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

МАЙСТЕРНЯ РАДОСТІ "ЗГОТУЙ МАТУСІ ПОДАРУНОК

ЕКСКУРСІЯ "КНИЖКОВЕ КОРОЛІВСТВО"