ЛІКАР АЙБОЛИТЬ

Щороку в перший понеділок жовтня в усьому світі відзначають Міжнародний день лікаря. У 2020 році він припадає на 5 жовтня.
Свято було затверджено в 1971 році за ініціативою ВООЗ ООН. Цей день заснований в знак подяки та поваги до людей в білих халат. У це свято лікарі всіх напрямків, незалежно від статі та національності отримують однакову подяку за внесок у порятунок життя людей.

2019−2020 роки змусили багатьох людей почати цінувати працю медиків ще більше, адже під час пандемії коронавірусу ці люди найбільше піддавалися і продовжують піддаватися ризику.


Чуковський, К. І. Лікар Айболить
Цю мудру книжку треба читати не один раз!
Одне слово, читайте, любі друзі, цю веселу, мудру й веселкову книжку вголос, не один раз і гуртом, - і вам неодмінно стане весело, втішно та гарно.
Хто з нас не чув казки Корнія Чуковського «Айболить»? У Литві колись жив прототип лікаря. Про його доброту складали легенди. Адже цей чоловік ніколи нікому не відмовляв у допомозі. До лікаря приходили і вдень, і вночі, й завжди могли розраховувати на сумлінний прийом. З бідних він взагалі коштів за свої послуги не брав, ще й відкрив для них їдальню, аби мали змогу харчуватися краще, а відтак і менше хворіти. 
Особливо добрим Цемах Шабад був до малечі. Хлопчики та дівчатка залюбки приходили до нього на огляд, бо знали, що лікар для них підготував гостинець. А ще вони зносили йому своїх чотирилапих улюбленців, яким була потрібна медична допомога. Одній кішечці якось довелося витягувати з язика рибальського гачка. 
Корній Іванович добре знав Цемаха Шабада, щонайменше двічі у нього гостював. Він був вражений безвідмовністю медика й занотував собі у блокнот кілька цікавих штрихів до його портрета. 
Вітаємо людей, чиї руки рятують найбільшу коштовність, що є у людини - життя. Бажаємо здоров'я, сили та терпіння вашим золотим рукам. Нехай всі ваші пацієнти швидше одужають і порадують вас здоровими, життєлюбними посмішками. Бажаю, щоб професія лікаря, завжди була шанована і поцінована. Щоб люди ніколи не забували значущість і важливість вашої праці. 

Підтримайте лікарів добрими словами - зараз, коли весь світ бореться з пандемією, підтримка їм особливо потрібна. 

Зі святом!

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

МАЙСТЕРНЯ РАДОСТІ "ЗГОТУЙ МАТУСІ ПОДАРУНОК

ЕКСКУРСІЯ "КНИЖКОВЕ КОРОЛІВСТВО"