РЕТРО-ПОКАЗ "СІНЕМАТОГРАФ НА БУЛЬВАРІ КАПУЦИНОК"

 

Сьогодні, 28 грудня, відзначають свято кінематографістів і любителів кіно по всьому світу. Уявити сучасний світ без кіно важко. Брати Огюст і Луї Люм'єр винайшли апарат сінематограф та організували перший кіносеанс в історії світової культури. 


28 грудня 1895 в Парижі у "Гранд-кафе" на бульварі Капуцинок (а не Капуцинів, як багато хто звик) пройшов перший сеанс сінематографа братів Люм'єр. 

Бульвар Капуцинів — неточний переклад, навіяний фільмом "Людина з бульвару Капуцинів", адже бульвар названий на честь жіночого монастиря, в якому жили капуцинки. 

Брати показали своїм друзям коротенький сюжет "Вихід робітників із заводу Люм'єр". А згодом вони познайомили зі світом кіно жителів усієї Франції. Це був перший фільм в історії кінематографа, який був показаний публіці за гроші. 

Саме ця дата і стала днем святкування Міжнародного дня кіно. 



Якщо потяг до пізнання кіно у вас не згас, то задовольнити його ви зможете, коли звернетесь до багатющої кінолітератури. 

В бібліотеці-філіалі № 14 є чимало книжок про кіно та причетних до нього. Загляньте до них – і перед вами у повній красі та силі відкриється могутній і чарівний світ країни кіно.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

МАЙСТЕРНЯ РАДОСТІ "ЗГОТУЙ МАТУСІ ПОДАРУНОК

ЕКСКУРСІЯ "КНИЖКОВЕ КОРОЛІВСТВО"