ДВАНАДЦЯТЬ ВИНОГРАДИН НА ЩАСТЯ

 


Чимало людей полюбляють святкувати новий рік подорожуючи. Їдуть в інше місто чи навіть в іншу країну. Але, на жаль, через карантинні умови - 2021 рік доведеться святкувати з максимальними обмеженнями. 

Попри те, що поїздка неможлива, ми можемо святкувати за традиціями тієї чи іншої країни. Існує прикмета, яка свідчить про те, якщо в новорічну ніч виконати всі головні церемонії, наступний рік буде щасливим. 

Однією з найяскравіших традицій в Іспанії є загадування бажань. У новорічну ніч, поки годинник пробиває останні дванадцять ударів у році, що минає, обов’язково треба встигнути з’їсти дванадцять виноградин і загадати бажання. 

Дванадцять виноградин (ісп. Doce uvas) — іспанський звичай, який своїм корінням сягає далекого 1895 р., але офіційно введений лише 1909 р. 

Цей звичай ввели алікантські винороби, які намагалися врятувати великий врожай винограду. В іспанських містах люди збираються на площах, де й з'їдають 12 виноградин та вітають один одного з Новим роком. 

Вважається, що наступний рік буде щасливим для тих, хто подужає з'їсти виноградини впродовж останніх 12 секунд старого року. Кожна з виноградин символізує прожитий місяць минулого року. 

Іспанці щиро вірять, що якщо загадати бажання таким способом воно обов'язково збудеться. 

Спробуйте, і не забудьте загадати своє бажання!


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

МАЙСТЕРНЯ РАДОСТІ "ЗГОТУЙ МАТУСІ ПОДАРУНОК

ЕКСКУРСІЯ "КНИЖКОВЕ КОРОЛІВСТВО"