МІФІЧНИЙ ОБРАЗ "ДРАКОН - ЦЕ СИМВОЛ МУДРОСТІ"

 

16 січня - день присвячений дослідженням культурного значення дракона для історії в суспільстві по всій земній кулі від Європи до Азії.

Дракони завжди були популярні, існуючи в міфології культур з усього світу. Слово «дракон» походить від французького drac або drogg, що означало духа стихій.
Дракони надихають і водночас викликають страх. Західні дракони завжди зображувалися як страшні істоти, в той час, як східні дракони зазвичай прирівнювалися царським особам і небесним силам, в залежності від культури.

Деякі з найвідоміших історій, що зображують драконів, можна побачити в романах Толкіна, Урсули та Джоан Роулінг. Багато українських сучасних авторів знайомлять читачів з історіями міфологічного персонажа. У фільмах, серіалах і телешоу, таких як «Як виховати дракона», «Гра престолів» і «Ерагон», люди бачать драконів і закохуються в цих прекрасних істот. Дракони існували з самих ранніх етапів історії й з'являлися в багатьох різних формах з різними поєднаннями добра і зла. 

День "Цінуйте дракона" спонукає людей поділитися хто саме їх улюблений дракон в попкультурі та розповісти, чому вони люблять драконів. Знайомтесь з міфічним образом "Дракон - це символ мудрості"  та завітайте до бібліотеки-філіалу № 14 за своїм улюбленим героєм.
 


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

МАЙСТЕРНЯ РАДОСТІ "ЗГОТУЙ МАТУСІ ПОДАРУНОК

ЕКСКУРСІЯ "КНИЖКОВЕ КОРОЛІВСТВО"