ВІРТУАЛЬНИМИ СТОРІНКАМИ "СВЯТО ДЛЯ ВІННІ! - ЧИ ЗНАЄШ ТИ ВІННІ?"

 


"Вінні-Пух і всі, всі, всі ... " святкує ювілей – 95 років. 

День Вінні Пуха - свято було створено, щоб вшанувати автора дитячих книжок-історій, який створив Вінні-Пуха та його друзів. Алан Александр Мілн народився 18 січня 1882 року в Хампстед, Лондон, Великобританія. 

Алан Мілн, автор книжки про Вінні-Пуха, ніколи не читав її своєму синові. 

А народилася всесвітньовідома казка так. Купила мама своїй єдиній дитині плюшевого ведмедика й почала синові на ніч розповідати історії про того ведмедика і про нього самого. Батько за дружиною записував. 

А потім, нічого не кажучи ані їй, ані синові, подав ті історії до друку. 

Перші – майже дослівно законспектовані за дружиною, а згодом почав і від себе вигадувати. Вже не тільки про хлопчика та ведмедика, а й про інші іграшки – про Віслюка, про Поросятко, про Кенгуру та про Тигра. Сова ж та Кролик були справжніми – вони мешкали біля мілнівського маєтку в Кочфордському окрузі на південному сході Англії. 

Справжній герой книжки про Вінні-Пуха – Крістофер Робін Мілн, син автора. 

Той ведмедик живий і досі. Побачити його можна в дитячому читальному залі Центральної міської бібліотеки Нью-Йорка. Він кудлатий, з маленькими очима, довгим тулубом. І дуже сумний. 

Читайте та перечитуйте найкращі книги разом з дітьми! А Вінні-Пух завжди чекає на зустріч зі своїми читачами, тому  бібліотека-філіал №14 пропонує зазирнути до відомої книги віртуальними сторінками "Свято для Вінні! - Чи знаєш ти Вінні?"





Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

МАЙСТЕРНЯ РАДОСТІ "ЗГОТУЙ МАТУСІ ПОДАРУНОК

ЕКСКУРСІЯ "КНИЖКОВЕ КОРОЛІВСТВО"